7 februari 2023: solidariteit aardbevingen Turkije en Syrië inzamelactie van hulpgoederen in Paleis 11.

Heizel-inzamelpunt voor hulp aan Marokko opent volgende week

© Belga
13/09/2023

Volgende week gaat op Brussels Expo op de Heizel een opslagplaats open waar mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko kunnen binnenbrengen. Dat heeft de CEO van Brussels Expo, Denis Delforge, bevestigd aan Belga.

Overal in het land worden er momenteel hulpgoederen voor Marokko verzameld. Het gaat dan over tenten, veldbedden, matrassen, lampen, eten in conserven, hygiënische middelen, enzovoort. Dinsdag opende aan de Vaartdijk in Anderlecht nog een groot depot waar mensen elke dag terechtkunnen met hulpgoederen.

Het grote Brusselse inzamelpunt vindt dus voorlopig plaats in Anderlecht en niet aan de Heizel in Brussel zoals dat begin dit jaar tijdens de aardbeving in Turkije en Syrië nog het geval was.

Brussels Expo

Maar volgende week zal er een grote opslagplaats op Brussels Expo beschikbaar zijn en ingericht worden als inzamelpunt voor Marokko. Of dan nog het depot aan de Vaartdijk in Anderlecht zal openblijven, is nog niet bekend.

"Ten gevolge van de tragische aardbeving in Marokko hebben we in partnerschap met stad Brussel beslist om volgende week een paleis te openen dat als inzamelpunt moet dienen voor hulpgoederen," zegt CEO Denis Delforge aan Belga.

"We deden dat in het verleden al na de overstromingen in eigen land, de crisis met Oekraïense vluchtelingen en na de aardbeving in Turkije en Syrië."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni