Hek begraafplaats Schaarbeek wordt deels verwijderd

© Saskia Vanderstichele

Een deel van het hek dat de multiconfessionele begraafplaats scheidt van het reguliere kerkhof in Schaarbeek wordt binnenkort verwijderd. Dat zegt burgemeester Bernard Clerfayt (Défi).

Naast het reguliere kerkhof van Schaarbeek, is er sinds 2002 een afzonderlijke multiconfessionele begraafplaats. In januari had de gemeente een hek tussen die twee begraafplaatsen geplaatst. Dat was volgens Clerfayt een logische keuze, omdat het multiconfessionele kerkhof een autonome status heeft. Maar het hek stuitte op heel wat protest.

Een aantal inwoners van Schaarbeek startten een petitie om de afbraak van dat hek te eisen. Daarvoor kregen zij de steun van de directeur van het multiconfessionele kerkhof en ondertussen telt de petitie meer dan 3.800 ondertekenaars. De burgemeester gaf eerst aan dat hij niet op die eis zou ingaan, maar dat doet hij nu toch na een bezoek aan de begraafplaats.

“De toegang tot het multiconfessionele gedeelte is onprettig”, geeft Clerfayt toe. Daarom zal de gemeente een deel van het hek weghalen. Daarnaast komt er een nieuwe directe toegang tot dit deel van het kerkhof.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?