| Er patrouilleren al sinds 2015 soldaten in Brussel

Helft Vlamingen voelt zich onveilig in Brussel

KDM
© Belga
11/12/2017

De helft van de Vlamingen voelt zich onveilig in de hoofdstad, amper 23 procent voelt zich wél veilig, zo blijkt uit een peiling. Brusselaars zelf voelen zich het veiligst in hun stad, maar toch geven vier op de tien aan er schrik te hebben. De respondenten evalueerden ook het beleid van de vier Belgische mobiliteitsministers. Die zijn allemaal gebuisd.

Opgedeeld per politieke partij blijkt dat vooral kiezers van het Vlaams Belang (85 procent) en de N-VA (62 procent) zich onveilig voelen in de hoofdstad. Christendemocraten en groenen voelen zich dan weer het veiligst in Brussel. Dat blijkt uit een peiling die door Le Soir, RTL-TVi, VTM en Het Laatste Nieuws werd afgenomen bij meer dan 2.500 personen. 23 procent van de Vlamingen voelt zich veilig, 50 procent niet. De andere 27 procent heeft geen mening.

Het verschil met inwoners van Wallonië is opvallend, zij voelen zich meer op hun gemak in Brussel. 44 procent voelt zich veilig, 38 procent niet, de rest had geen mening.

Mobiliteit: iedereen gebuisd

De peiling keek ook naar het huidige mobiliteitsbeleid in België, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Het land telt vier mobiliteitsministers, en die krijgen van de respondenten allemaal een buis. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is de enige die nog dichtbij de vijf op tien komt, zo blijkt.

Beter openbaar vervoer, minder lange wegenwerken en meer fietspaden zijn volgens de respondenten de beste manieren om de mobiliteitssituatie in België te verbeteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , peiling

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni