Kinderopvang Brussel

| Kinderopvang Brussel

Herbruikbare luiers in alle Brusselse crèches tegen 2026

ADD
© BRUZZ
06/09/2022

Na een geslaagd proefproject wil de stad Brussel tegen 2026 in alle veertig gemeentelijke crèches wasbare (en dus herbruikbare) luiers invoeren. Dat zou de afvalberg in Brussel aanzienlijk doen slinken, is de redenering.

Vijfduizend. Dat is het gemiddelde aantal luiers dat een baby gebruikt voordat het zindelijk is. Een indrukwekkende berg afval die de stad Brussel liever ziet slinken. Daarom plant het gemeentebestuur de invoering van wasbare en dus herbruikbare luiers in al haar gemeentelijke crèches, zo'n veertig in totaal, tegen 2026. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF.

"Twee jaar geleden zijn we gestart met een proefproject waarbij herbruikbare luiers werden gebruikt in onze eerste twee eco-zorgcentra in Laken. Dit experiment is zo succesvol gebleken dat we het nu willen uitbreiden naar al onze crèches," klinkt het bij Arnaud Pinxteren (Ecolo), schepen van het Jonge Kind.

De gemeente hoopt het systeem tegen 2023 alvast in tien crèches te kunnen uitrollen. Een jaar later moeten de helft van de Brusselse crèches uitgerust zijn met herbruikbare luiers. Tegen 2025 moeten het dertig zijn om dan in 2026 alle crèches te dekken. Voor ouders zal de prijs ongewijzigd blijven, belooft Pinxteren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni