Heropening zwembad Sint-Joost alweer uitgesteld

Het zwembad van Sint-Joost: art-décoparel die nu al meer dan tien jaar gesloten is

Na tien lange jaren zou het gerenoveerde beschermde zwembad van Sint-Joost maandag heropenen. Dat kondigde de gemeente in februari nog aan. Maar de deuren van het Sint-Franciscusbad bleven vanochtend gesloten. Het gemeentebestuur van Sint-Joost moet nog een waterfilteringssysteem uitkiezen en wacht nog op noodzakelijke veiligheidsattesten.

Afgelopen week kreeg de groene oppositie in Sint-Joost in de wandelgangen te horen dat het zwembad in de Sint-Franciscusstraat, een art-decoparel uit 1935, dan toch nog niet zou worden ingehuldigd, in tegenstelling tot wat burgemeester Emir Kir (PS) een paar maanden geleden nog aankondigde. “In plaats daarvan vind je sinds maandagochtend op de website van de gemeente een bericht terug dat ‘de gemeente de heropening voorbereidt’”, zegt gemeenteraadslid Frédéric Roekens (Groen).

In het bericht – overigens enkel terug te vinden op de Franstalige versie van de gemeentesite – laat Sint-Joost weten dat de werkzaamheden aan de kuip zijn afgewerkt, maar dat het college maandagochtend het lastenboek heeft goedgekeurd voor het onderhoud van de waterfiltering en -verwarmingsinstallaties. Eenmaal de werken zijn uitbesteed, zal het gemeentepersoneel een passende opleiding kunnen krijgen.

Attesten

Het gemeentebestuur zegt verder te wachten op conformiteitsattesten voor de brandveiligheid, het ventilatiesysteem en de elektriciteit, voor het zwembad heropend kan worden. Een concrete datum daarvoor vermeldt het bericht niet. De woordvoerster van burgemeester Emir Kir (PS) is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Het was al langer bekend dat het vernieuwde zwembad van Sint-Joost 7 dagen op 7 open zal zijn. Een toegangskaartje zal 2 euro kosten voor inwoners, en 3 voor wie niet in Sint-Joost woont. Nu zijn ook openingsuren bekendgemaakt. Het zwembad zal van maandag tot donderdag geopend zijn van 7.30 tot 19.30 uur, op vrijdag van 7.30 tot 22 uur, op zaterdag van 10 tot 22 uur, en op zondag van 10 tot 20 uur. Maar vanaf wanneer je effectief tijdens die uren in het water kan plonzen, is dus nog koffiedik kijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?