© Erfgoed Brussel | Het zwembad van Sint-Joost hoe het er nu bij ligt.

Zwembad Sint-Joost heropent begin 2019

MD
© BRUZZ
19/07/2018

In 2019 zouden de Baden van Sint-Joost-ten-Node, in de Sint-Franciscusstraat, opnieuw toegankelijk moeten zijn. Het beschermde zwembad is al sinds 2010 gesloten, maar wordt nu volop gerestaureerd, meldt Brussel Erfgoed.

Brussel Erfgoed maakt van het bouwverlof gebruik om een stand van zaken te geven in enkele belangrijke restauratieprojecten. Eerder kon men zo al de heropening van cafémonument Cirio melden, nu is het de beurt aan de prachtige Baden van Sint-Joost-ten-Node.

In 2010 ging het beschermde zwembad, in 1933 in Art Deco stijl opgetrokken, dicht omwille van conservatieproblemen en omdat er scheurtjes in de zwemkuip waren ontdekt. Dit leidde tot een restauratieproject voor de monumentale zwemhal. Na grondig vooronderzoek ging de werf begin januari 2017 van start. De kuip wordt opnieuw waterdicht gemaakt en de betegeling op identieke wijze hersteld.

Als alles goed loopt, moet het zwembad begin 2019 opnieuw kunnen openen, meldt Brussel Erfgoed. Dan moet er na tien jaar opnieuw volop baantjes kunnen getrokken worden in een van de mooiste zwembadhallen van Brussel.

Het zwembad van Sint-Joost-ten-Node voor de renovatie.
© Brussel Erfgoed | Het zwembad van Sint-Joost-ten-Node voor de renovatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Stedenbouw, zwemmen, Zwembad, Sint-Fransiscuszwembad, Erfgoed Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie