Beschermd zwembad Sint-Joost opent na tien jaar opnieuw

Het zwembad van Sint-Joost: art décoparel

Na tien lange jaren opent een van de mooiste zwembaden van Brussel op 6 mei opnieuw de deuren.

Het zwembad van Sint-Joost is een art-decoparel uit 1935, gelegen in de Sint-Franciscusstraat. Het beschermde gebouw wordt overkoepeld door een betongewelf en is ondertussen al dicht sinds 2009, zoals BRUZZ eerder deze week nog berichtte.

De renovatie zou aanvankelijk maar enkele jaren duren. Na een vernieuwing van de technische installaties bleek in 2012 echter dat de kuip lekte en ruim 1.000 liter water per dag verloor.

In de daaropvolgende jaren ontbrandde onder meer een discussie over welke technische oplossing zou worden gebruikt. “Monumenten en Landschappen vroeg om de oorspronkelijke tegels te behouden en dat heeft voor veel vertraging gezorgd,” zegt burgemeester Emir Kir (PS) daarover aan onze redactie.

De gemeente van haar kant maakte dan weer geen budget vrij voor een tijdelijke oplossing, die het zwembad ook tijdens een deel van de werken moest openhouden.

Ronde prijzen

Het nieuwe bad wordt feestelijk geopend op 6 mei en zal elke dag van de week open zijn. Het beheer, dat vroeger bij een vzw zat, ligt vanaf nu bij de gemeente zelf.

Ook de prijs voor een zwembeurt is ondertussen bekend. “2 euro voor inwoners van de gemeente en 3 euro wie niet in Sint-Joost woont,” laat Kir weten.

zwembad sint-joost
© I love Saint-Josse
| Snel nog even het zwembad dweilen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?