Hier geldt vanaf 1 oktober nog mondmaskerplicht in Brussel-Stad

De Stad Brussel heeft een kaart vrijgegeven met daarop de straten waar vanaf 1 oktober nog een mondmaskerplicht zal gelden. Borden langs de kant van de weg moeten verduidelijken waar een zone begint en eindigt. De zones zijn dezelfde als in juli, voor er een algemene mondmaskerplicht werd ingevoerd.

De algemene mondmaskerplicht in Brussel wordt donderdag opgeheven. Vanaf dan zal het mondkapje enkel nog gedragen moeten worden in drukbevolkte straten. Let op, het blijft wel verplicht om te allen tijden een mondmasker op zak te hebben. Wie dat niet doet, kan daarvoor een boete krijgen.

Om het overzicht te bewaren, heeft de stad Brussel een kaart vrijgegeven waarop in het rood de zones aangeduid staan waar een mondmasker gedragen zal moeten worden. Voor de binnenstad komt dat grosso modo neer op het gebied dat afgebakend wordt door de Beurs, het Anneessensplein, het De Brouckèreplein en de volledige Vlaamsesteenweg.

Ook mondmasker in Marollen

Maar ook in de drukke winkelstraten aan het Louizaplein, de Marie-Christinestraat in Laken, de Lemonnierlaan en de omliggende straten aan de Basiliek van Koekelberg blijft het mondmasker een noodzakelijk kwaad.

Net zoals in juli zullen ook de Marollen vanaf donderdag deel uitmaken van de zones met mondmaskerplicht. Het begin en einde van elke zone zal duidelijk aangegeven worden met borden langs de weg. Dat moet voorkomen dat mensen zonder het te beseffen een zone binnenwandelen waar een mondmasker verplicht is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?