| Square Leopoldsville werd square Marie Muilu Kiawanga

Hondenpark op Leopoldstadplein voortaan voorbehouden voor Etterbekenaren

ADD
© BRUZZ
22/06/2021

De hond uitlaten in het hondenpark op het Leopoldstadplein kan enkel nog na reservatie en als je in Etterbeek woont. Dat heeft burgemeester Vincent De Wolf (MR) beslist, na herhaaldelijke klachten van buurtbewoners.

Het pas gerenoveerde hondenpark op het Leopoldstadplein in Etterbeek doet de gemoederen hoog oplopen. Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen wordt het park massaal gebruikt, met alle gevolgen van dien: buurtbewoners die uitkijken op het plein zijn de blaffende honden en hun tetterende baasjes zat.

Na herhaaldelijke klachten heeft burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) een compromis moeten vinden: vanaf eind juni zijn enkel de viervoeters van de bewoners van de gemeente nog welkom in het park, na reservatie. De toegang tot het park, die een oppervlakte van vijfhonderd vierkante meter beslaat, wordt bovendien beperkt tot tien honden per halfuur, tussen 7u en 21u30. Twee parkwachters zullen de naleving van de regels nauwlettend in de gaten houden.

"Ik kon helaas niet veel anders doen dan strikte regels op te leggen", reageert de burgemeester in La Dernière Heure. "Het park blijkt immens populair sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn. De klok rond laten mensen, vaak bewoners van Elsene, hun hond hier uit, ze blijven vaak lang kletsen op de banken in het park, de honden blaffen in het rond. Voor de buurtbewoners die op het plein uitkijken is dat niet meer houdbaar."

De maatregelen gelden minstens tot eind juli, waarna ze geëvalueerd zullen worden. Bewoners die een tijdslot wensen te reserveren om het park te bezoeken kunnen dat doen door een mail te sturen naar de gemeente.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni