Honderd sans-papiers betogen aan kabinet minister De Block

© PhotoNews
| 1 maart 2020: de federale regering, met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, (Open VLD), buigt zich over maatregelen tegen het coronavirus.

Een honderdtal mensen zonder papieren en aanhangers van het collectief "Slachtoffer van de regularisatie 2009" heeft maandagmiddag betoogd aan het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) in Brussel. De sans-papiers vragen dat de overheid hen regulariseert, want ook zij zijn slachtoffers van de coronacrisis. De politie was talrijk aanwezig om de betoging te verhinderen.

Voor het begin van de betoging stonden de manifestanten verspreid in de straten rond de Financiƫntoren, maar omstreeks 12u verzamelden ze allemaal op het plein voor het gebouw. De oproerpolitie stond al voor het begin van de betoging klaar. Hoewel bijna elke betoger een mondmasker droeg, kon de sociale afstand niet behouden worden.

De oproerpolitie dreef de groep manifestanten meteen weg van de Financiƫntoren naar boven op de Kruidtuinlaan. Na een kleine wandeling eindigde de groep voor het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node. Daar scandeerden ze: "Solidariteit met de mensen zonder papieren. Het zijn niet wij, maar de wet die moet veranderen."

De leden van het collectief "Slachtoffer van de regularisatie 2009" vragen dat de Belgische overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de sans-papiers in deze coronapandemie wel regulariseert en hen niet vergeet. Portugal deed dat eerder al tijdens de coronacrisis. Op die manier krijgen zij ook toegang tot gezondheidszorg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?