Ahmed Laaouej (PS), toekomstig burgemeester van Koekelberg
© PhotoNews | Ahmed Laaouej (PS)

Hoofdkantoor federale politie: PS en Ecolo eisen verduidelijking

HD
© Belga
18/08/2019
Updated: 18/08/2019 14.36u

PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej eist een snelle samenkomst van de Kamercommissie van Financiën. Aanleiding is de publicatie in L'Echo en De Tijd van conclusies van een "onthutsend" vertrouwelijk auditrapport van de Inspectie van Financiën over het Brusselse hoofdkantoor van de federale politie. Dat meldt Laaouej zaterdagavond aan Belga. Ook Ecolo-Kamerlid Gilles Vanden Burre wil vragen kunnen stellen aan onder anderen de bevoegde minister.

Volgens het vertrouwelijk auditrapport van de Inspectie van Financiën heeft het hoofdkantoor van de federale politie tientallen miljoenen euro's te veel gekost aan de belastingbetaler. Het rapport klaagt onder meer een reeks ernstige tekortkomingen aan, zoals de niet-naleving van de wetgeving op de openbare aanbestedingen.

De Inspectie van Financiën zegt verder te vrezen dat de vastgestelde tekortkomingen in dit dossier zich herhalen in andere meer recente vastgoeddossiers, in het bijzonder omdat het handelt over belangrijke huurcontracten die herinrichtingswerken inhouden.

Toegang tot het rapport

Om die redenen eist het Kamerlid van de Parti Socialiste een snelle bijeenkomst - bij de start van het werkjaar - van de Kamercommissie van Financiën, om de auteurs van het rapport maar ook de voogdijminister van de Regie der Gebouwen te horen. "We moeten zo snel mogelijk toegang krijgen tot dat rapport," zegt Laaouej aan BRUZZ, "dit is een uitzonderlijke en eigenlijk explosieve situatie."

Ook vanuit de fractie Ecolo-Groen in de Kamer worden vragen gesteld. Ecolo-Kamerlid Gilles Vanden Burre wil dat het auditrapport naar alle volksvertegenwoordigers wordt gestuurd. En hij vraagt dat de voogdijminister van de Regie der Gebouwen (Koen Geens), de topman van de Regie en de opstellers van het rapport zouden worden gehoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Ahmed Laaouej, commissariaat federale politie, RAC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie