| WK 2018: Supporters volgen de Rode Duivels op een groot scherm in het gemeentelijk stadion van Elsene

Horeca Brussel tevreden met beslissing EK-schermen: ‘Omzetverlies inhalen met EK’

KVDP
© BRUZZ
02/06/2021

De Brusselse horecafederatie reageert tevreden op het nieuws dat de Brusselse gemeenten geen grote schermen zullen plaatsen voor het EK. Naar het voetbal kijken zal wel kunnen op café. “Dat zal ons toelaten om heel wat omzetverlies in te halen.”

Volgende week vrijdag gaat het Europees kampioenschap voetbal van start, maar de groepswedstrijden van de Rode Duivels zullen al zeker niet op grote schermen te zien zijn in Brussel. De negentien burgemeesters beslisten vanochtend om geen grote schermen toe te laten tot minstens 30 juni. Ook aan het Koning Boudewijnstadion komt geen groot scherm voor de EK-wedstrijden.

Horeca Brussel is tevreden met die beslissing. “Zulke schermen brengen alleen iets op voor de gemeenten”, reageert penningmeester Fabian Hermans. “Bovendien zijn zulke grote fanzones moeilijk te controleren. Als honderden mensen dicht bijeen staan, kan dat voor problemen zorgen.”

Maar de grote EK-schermen zouden vooral ook concurrentie voor de Brusselse horecazaken betekenen. Zij mogen wel televisieschermen plaatsen voor het EK. “Een heel goede zaak”, vindt Hermans, “want dit zal ons toelaten om heel wat omzetverlies in te halen.”

'Veiliger op café'

“Bovendien zit je met de horeca in een gecontroleerde omgeving. Het zal op deze manier veel veiliger zijn dan voor een groot scherm in een fanzone, want voor ons is er een protocol”, aldus Hermans. Vanaf 9 juni mag de horeca binnen open tot 22 uur, buiten tot 23.30 uur. De andere maatregelen in het horecaprotocol blijven van toepassing. Zo mogen zowel binnen als buiten niet meer dan vier personen aan tafel, grotere groepen kunnen alleen als het om een gezin gaat.

Horecazaken die een televisiescherm op het terras willen plaatsen zullen daar eerst nog toestemming voor moeten vragen bij de gemeente, al is er volgens de penningmeester van Horeca Brussel wel een manier om dat te omzeilen. “Als je het televisiescherm binnen plaatst en naar buiten richt, hoeft zo’n toestemming niet”, aldus Hermans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Horeca Brussel , cafés EK voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni