Horeca moet uitbreiding terras in Brussel-Stad voor dinsdag aanvragen

© PhotoNews
| De Sint-Gorikshallen.

Brussel-Stad geeft horeca met te weinig ruimte om de sociale afstandsregels te respecteren de kans om tijdelijk hun terras uit te breiden. Wie op 8 juni, de datum waarop de horeca vermoedelijk weer open mag, een groter terras wil, moet dat voor dinsdag hebben aangevraagd.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers van horecagelegenheden voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren wanneer restaurants en cafés weer opengaan, is het in Brussel-Stad mogelijk om terrassen tijdelijk uit te breiden. De Nationale Veiligheidsraad beslist vermoedelijk komende woensdag over de heropening van de horeca, die normaal gezien voor 8 juni gepland staat. Brussel-Stad is al even bezig met de voorbereiding van de praktische kant van die heropening.

Het formulier waarmee horeca-uitbaters de tijdelijke uitbreiding moeten aanvragen, staat inmiddels een week online. "We bekijken geval per geval wat wenselijk en mogelijk is," legt Aurore Borrens, kabinetsmedewerkster van Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (MR), uit. "Alle aanvragen die voor 26 mei (dinsdag, red.) zijn ingediend, kunnen we nog op tijd verwerken zodat we daar voor 8 juni markeringen kunnen aanbrengen om de grenzen van het terras aan te geven."

Concreet zullen medewerkers van de dienst Horeca met verf op de grond de grenzen van het terras aangeven. De mogelijkheid bestaat dat het terras daardoor een parkeerplaats inneemt. Het terras kan zich volgens het formulier enkel bevinden binnen de gevelafbakening van de zaak. Het is met andere woorden alleen mogelijk dat het terras richting de straat wordt uitgebreid en niet in de breedte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?