22 ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen

| Er zal zaak per zaak worden bekeken of een uitbreiding mogelijk is.

Brussel-Stad wil na 8 juni terrassen uitbreiden om horeca te helpen

TRO
© BRUZZ
06/05/2020

Om in restaurants de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren, onderzoekt Brussel-Stad of het mogelijk is om de terrassen uit te breiden. Dat kan ten koste gaan van parkeerplaatsen.

Het idee maakt onderdeel uit van het relanceplan van Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Defi). De essentie is dat restaurants, die mogelijk vanaf 8 juni weer open mogen, mensen verder uit elkaar kunnen laten zitten wanneer zij grotere terrassen ter beschikking hebben.

"Vanaf 11 mei is de volledige vijfhoek een woonerf," zegt Aurore Borrens, kabinetsmedewerkster van Maingain. "Dat maakt het gemakkelijker om dit soort maatregelen door te voeren." Voetgangers kunnen vanaf dan immers op straat wandelen, waardoor er ruimte vrijkomt op de trottoirs. "We onderzoeken ook of we op sommige plaatsen parkeerplaatsen kunnen schrappen voor grotere terrassen. Auto's blijven welkom in de stad, maar we geven de voorkeur aan de ondergrondse parkings."

De uitbreiding van een terras moet zaak per zaak bekeken worden. Borrens: "In smalle straten zal het lastig zijn. Er moet voldoende plaats overblijven, zodat voetgangers ook de social distancing richtlijnen kunnen volgen." De kans dat veel terrassen terugkeren in de bekende Beenhouwersstraat in de Îlot Sacré, is dus klein. "De Beenhouwersstraat is zeer smal, we willen geen terrassen uitbreiden wanneer dat ertoe leidt dat voetgangers niet langer voldoende afstand kunnen houden."

Alles hangt af van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad over wanneer restaurants weer open mogen. 8 juni werd tijdens de laatste Veiligheidsraad onder voorbehoud als streefdatum gecommuniceerd. "We zijn ons erop aan het voorbereiden, maar zoals alle gemeentes is het voor ons ook zoeken naar oplossingen," besluit Borrens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Resto & Bar , corona , Brussel na corona , coronacrisis , coronavirus , Beenhouwersstraat , ilot sacre

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni