| Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

'Houd geen lockdown-feestjes, ook niet thuis'

© Belga
14/03/2020

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) roept de bevolking op om geen lockdown- of andere feestjes te organiseren, ook niet thuis. "Dat kan absoluut niet", benadrukt De Block. Ook minister De Crem en viroloog Marc Van Ranst zijn niet te spreken over zulke initiatieven.

"We doen een enorme inspanning om onze kwetsbare personen en ouderen te beschermen. Iedereen moet nu zijn of haar verantwoordelijkheid opnemen om de verspreiding van het coronavirus te beperken." De FOD Volksgezondheid meldt dat "alle bijeenkomsten op dit moment onze inspanningen teniet doen". "Lockdown of andere feestjes zijn erg jammer. (...) We hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt."

Viroloog Marc Van Ranst meldt op Twitter dat "onze ganse gezondheidszorg zich momenteel uit de naad werkt". "En we kunnen ons medisch en paramedisch korps helpen door ons allemaal te houden aan de coronamaatregelen."

Van Ranst heeft ook nog een boodschap voor de jongeren. "Indien jullie deze Covid19-maatregelen niet serieus nemen gaan sommige leeftijdsgenoten, ook twintigers en dertigers, op intensieve terechtkomen. Die gaan dat na drie weken overleven, maar die nemen dan ziekenhuisbedden in waar ouderen hadden kunnen liggen en overleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Maggie De Block, corona, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni