| Brussel Mobiliteit stelt een herinrichting van gevel tot gevel voor van de Ninoofsesteenweg.

Ingrijpende herinrichting Ninoofsesteenweg op til

© BRUZZ
01/12/2023

Brussel Mobiliteit gaat de Ninoofsesteenweg, en dan vooral het gedeelte tussen de Brusselse ring en de Mettewielaan, grondig aanpakken. De vergunningsaanvraag werd ingediend en het openbaar onderzoek zal plaatsvinden in januari 2024.

Momenteel verkeert de openbare ruimte daar in slechte staat, met onveilige verkeerssituaties voor actieve weggebruikers en een gebrek aan groen, aldus Brussels minister van Mobiliteit, Elke Van Den Brandt (Groen). Na de heraanleg moet een deel van de Ninoofsesteenweg veiliger zijn voor weggebruikers en ook de levenskwaliteit zou moeten verbeteren.

Uit de plannen, die vandaag worden voorgesteld, blijkt dat de trottoirs aanzienlijk worden verbreed. Ook komen er veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en éénrichtingfietspaden aan beide zijden van de rijbaan. Er wordt ook geïnvesteerd in meer groen, met nieuwe aanplantingen en extra bomen en een regenwaterbeheersystemen dat overstromingen moet tegengaan.

"Er is aandacht besteed aan het behoud van de nodige parkeerplaatsen en het vergemakkelijken van de toegang tot lokale bedrijven," klinkt het op het kabinet van de minister. Toch zullen er wel enkele parkeerplaatsen verdwijnen om te voldoen aan de verkeersveiligheidseisen voor iedereen, om de aanplanting van bomen mogelijk te maken en om leverzones en fietsenstallingen te voorzien.

Elke Van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit, benadrukt dat de Ninoofstesteenweg als toegangspoort naar het Gewest, belangrijk is voor de eerste indruk. Ze kondigt aan dat ook andere delen van de Ninoofsesteenweg tussen de Mettewielaan en het Weststation en tussen het Weststation en het kanaal op termijn een facelift zullen krijgen.

Het openbaar onderzoek start in januari 2024. Op de website www.mobiliteit.brussels verschijnt binnenkort de datum voor de bewonersvergadering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Mettewielaan, Brussel Mobiliteit, heraanleg, burgerinspraak

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni