Internettoegang neemt fors toe in Brussel

© Ivan Dervisevic

De Brusselaars zijn steeds beter verbonden met het internet, want tussen 2010 en 2018 steeg het aantal Brusselse huishoudens met toegang tot een breedbandverbinding met 29 procent naar een totaal van 84 procent. Dat blijkt uit een analyse van het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie (Innoviris) en van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA).

Het gaat om cijfers van huishoudens met minstens één persoon van ten minste 16 jaar en jonger dan 75 jaar. In België zijn de inwoners van het Vlaams Gewest het best verbonden (85 procent), gevolgd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (84 procent) en het Waals Gewest (81 procent).

Toch blijft de digitale kloof nog duidelijk, want in België zijn er nog steeds 15 tot 20 procent huishoudens zonder toegang tot breedbandinternet.

'Interactie' met overheid

Innoviris en het BISA gingen nog dieper in op het ICT-gebruik van de Brusselaar. Zo blijkt dat 8 op de 10 Brusselaars gebruik maakt van het internet om deel te nemen aan sociale netwerken, bijna 7 op de 10 doet aan internetbankieren en iets meer dan 6 op de 10 gebruikt het voor online aankopen.

Opvallend is ook dat bijna twee derde van de Brusselaars (64 procent) via internet "interactie" had met de overheid. Het gaat dan met name om het verkrijgen van informatie op websites, het communiceren met de overheid via mail of het downloaden, invullen en versturen van officiële formulieren. In Vlaanderen (64 procent) en Wallonië (61 procent) is dit percentage vrijwel gelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?