Iraanse VUB-prof Djalali terug in gevangenis

© Kevin Van den Panhuyzen
| Amnesty International reageert opgelucht maar benadrukt dat de situatie van de man nog steeds penibel is.

De echtgenote van de Iraans-Zweedse arts Ahmadreza Djalali laat weten dat haar man sinds gisterenavond terug opgesloten zit in de Evin-gevangenis in Teheran. Op 29 juli werd Djalali geblinddoekt uit zijn cel gehaald en overgebracht naar een geheime locatie, waar hij onder druk zou gezet zijn om nieuwe bekentenissen af te leggen.

Amnesty International meldt in een persbericht dat Ahmadrez Djalali sinds woensdagavond opnieuw opgesloten zit in de Evin-gevangenis in Teheran. Na een snelle en massale mobilisatie, met onder meer een actie aan de Iraanse ambassade in Brussel, komt er zo een einde aan de gedwongen verdwijning van Djalali. Amnesty International reageert opgelucht maar benadrukt dat de situatie van de man nog steeds penibel is.

“We weten nu gelukkig weer waar professor Djalali zich bevindt maar daarmee is het werk uiteraard niet ten einde. Amnesty zal blijven campagne voeren tot de doodstraf tegen de man wordt vernietigd en hij vrij terug bij zijn gezin kan zijn,” zegt Lore Van Welden, woordvoerder van Amnesty International Vlaanderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?