Iriscare verdeelde bijna 885.000 mondmaskers in rust- en verzorgingstehuizen

© Saskia Vanderstichele

De Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare heeft tussen 29 september en 6 oktober een voorraad beschermingsmateriaal voor een maand verdeeld aan de Brusselse rust- en verzorgingstehuizen. Het gaat om bijna 885.000 mondmaskers en nog heel wat ander beschermend materiaal.

De nieuwe verdeling van beschermingsmateriaal kwam er op verzoek van de Brussels regering, nu de besmettingscijfers opnieuw de hoogte in zijn gegaan. Iriscare stelde 99 pallets samen, die door de gemeentelijke partners vervolgens werden opgehaald om ze over de Brusselse instellingen te verdelen. De nieuwe voorraad moet de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen in staat stellen om te anticiperen op toekomstige situaties.

Specifiek gaat het om 841.900 chirurgische maskers, 40.260 FFP2-maskers, 573.200 handschoenen, 234.100 overschoenen, 84.700 haarnetjes, 37.517 gelaatsschermen en 78.210 wegwerpschorten. Op deze manier hoopt Iriscare dat de Brusselse hulp- en zorginstellingen in alle veiligheid kunnen blijven verder werken.

Iriscare wacht nog op leveringen van extra handschoenen. Zodra die er zijn, zal Iriscare ze verdelen, zodat elke instelling een volledige maandvoorraad kan aanleggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?