Zondag 14 juni: manifestatie van medisch en verzorgend personeel in Brussel als protest tegen de besparingen in de zorgsector. Ze keren zich tegen het beleid van federaal minister van gezondheid Maggie De Block.

Iriscare wil met studie lonen van 5.000 gezondheidsmedewerkers opwaarderen

© Belga
08/07/2020

Iriscare is gestart met een studie naar de lonen van gezondheidswerkers in instellingen. Bedoeling is om op termijn de loonschalen te harmoniseren en de lonen van de gezondheidswerkers in instellingen op te waarderen.

Het gaat over 5.000 VTE's die werken in rust- en verzorgingstehuizen, centra voor dagverzorging, psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven voor beschermd wonen en revalidatiecentra in Brussel. In een persbericht benadrukt Iriscare het belang van de studie, zeker nu de gezondheidssector het de voorbije maanden zwaar te verduren had door de coronacrisis.

De welzijnsorganisatie zegt zich bewust te zijn "van de werklast en problemen waarmee zijn instellingen dagelijks geconfronteerd worden". "Het is dus van belang om de Brusselse gezondheidswerkers zo goed mogelijk te ondersteunen", luidt het.

Volgens Rudi Vervoort, Brussels minister-president, is het belangrijk dat de instellingen in de betrokken sectoren deelnemen aan de studie "om te garanderen dat de financieringsmiddelen toereikend zijn voor de maatregelen die zullen worden genomen".

"Hun medewerking is essentieel en onmisbaar", klinkt het. De instellingen kunnen zich tot 15 augustus inschrijven via de website van het Instituut voor Functieclassificatie (IFIC), dat de studie in opdracht van Iriscare uitvoert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , iriscare , gezondheidssector , gezondheidszorg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni