Het justitiepaleis in de stellingen

| Het justitiepaleis in de stellingen.

Jambon: 'Brusselse Justitiepaleis in 2030 van stellingen verlost'

© BRUZZ
14/11/2018

De werken aan de gevels van het Justitiepaleis in Brussel moeten in 2030 afgerond zijn. Het gebouw zal dan ook verlost zijn van zijn beruchte stellingen, zo verklaarde minister Jan Jambon, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, in de bevoegde Kamercommissie in antwoord op een vraag van Karine Lalieux (PS).

De gevelwerken zullen in meerdere fasen gebeuren. De gevels aan de kant van het Poelaertplein worden van 2018 tot 2022 aangepakt. De gevels aan de Wynantsstraat en aan de sokkel van de koepel zijn in de periode 2022-2026 aan de beurt, de gevels langs de Wolstraat in de periode 2024-2028 en die langs de Miniemenstraat tussen 2026 en 2030. De totale kost van de gevelrestauratie, inclusief studies, wordt op 80 miljoen geraamd.

"We zijn ervan overtuigd dat de buitenkant van het justitiepaleis tegen 2030 af zal zijn", zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vorige week al aan BRUZZ. "Dat geloof ik niet", repliceerde de voorzitter van de Franstalige rechtbank Luc Hennart. "Laten we hopen dat we tegen dan een andere minister van Justitie hebben die wel een globaal plan heeft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Justitiepaleis , Jan Jambon , renovatie , Regie der Gebouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni