| De mondmaskerplicht op de markt in Molenbeek wordt niet door iedereen nageleefd

'Je beschermt mensen niet door ze te beboeten': PVDA tegen mondmaskerplicht in Molenbeek

TK
15/04/2022

In Molenbeek werd deze week het dragen van een mondmasker terug ingevoerd. Wie dit niet opvolgt riskeert ook nog een boete van 350 euro. PVDA Molenbeek ziet hier het nut niet van in en wil de nieuwe maatregel opheffen.

Gisteren gingen leden van de PVDA-Molenbeek naar de markt op het dorpsplein om de situatie te schetsen. Nergens kon je preventiemaatregel van de gemeente vinden om mensen aan te moedigen om een mondmasker te dragen. "Mensen worden dus opnieuw gestraft in plaats dat hun wordt uitgelegd waarom het belangrijk is een masker te dragen en zelftests te doen tijdens deze feestperiode,” zegt Hind Addi, gemeenteraadslid voor de PVDA en huisarts bij Geneeskunde voor het Volk Molenbeek. “De gemeente zegt dat het is om mensen te beschermen, maar je beschermt mensen niet door ze te beboeten."

Op de gemeenteraad in Molenbeek, die op woensdag 20 april zal plaatsvinden, wil de PVDA pleiten voor een gezondheidscrisis beleid in overleg met de actoren op het terrein in plaats van de autoritaire politiek door de burgemeester. Volgens Addi werd deze keer opnieuw niemand ter plaatse geraadpleegd over de maatregelen die het meeste effect zouden kunnen hebben om de verspreiding van het virus in de gemeente tegen te gaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni