Jetse gemeenteraad wil dienstverlening in station behouden

© Belgaimage
| De perrons van het treinstation van Jette

Het schepencollege zal zich uitspreken tegen het verdwijnen van het stationsloket in Jette. Dat bevestigt de burgemeester van Jette, Hervé Doyen (CDH). Dat gebeurt na een interpellatie over het onderwerp in de gemeenteraad op woendagavond.

De NMBS heeft begin dit jaar aangekondigd dat ze tegen eind dit jaar de loketten zullen sluiten in 44 stations. In Brussel gaat het alleen om de loketten in het station van Jette. "De activiteitsgraad is te laag," klonk het. Steeds minder reizigers kopen nu eenmaal een ticket aan het loket, verantwoordt de NMBS de beslissing.

Daartegen kwam de PVDA*PTB in verzet. "Toen onze schepen van Mobiliteit in februari zei dat het loket geen meerwaarde meer had, vielen we van onze stoel. Het loket vertegenwoordigt nog steeds 1 op 5 van de financiële transacties en is een belangrijk aanspreekpunt," zegt Karel Vermeersch, voorzitter van de lokale afdeling van de PVDA*PTB.

Het loket moet volgens de uiterst linkse partij blijven omdat loketbedienden regelmatig mensen verder helpen met vragen over tarieven en overstapmogelijkheden. Ze verzamelen ook verloren voorwerpen en verhogen het veiligheidsgevoel.

De PVDA*PTB voerde verschillende acties. Tijdens de laatste actie, afgelopen donderdag, vormden meer dan veertig mensen een ketting rond het station. Tijdens de gemeenteraad van woensdagavond schaarde ook de gemeenteraad zich achter deze strijd.

Later deze week zal Doyen in een brief aan de NMBS en de federale overheid laten weten dat ze de dienstverlening graag willen behouden. Het station moet in de toekomst een levendige plek worden waar mensen met hun vragen in de voor- en namiddag terecht kunnen met hun vragen over dienstverlening van de NMBS.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?