Het noodopvangcentrum aan de Arianelaan

Jobdag levert al 29 mensen op voor noodopvang Sint-Lambrechts-Woluwe

© Belga
21/03/2022

Woensdag zullen de eerste 29 mensen die vorige vrijdag werden gerekruteerd tijdens een jobdag van Rode Kruis-Vlaanderen starten aan hun nieuwe baan in het noodopvangcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat laat woordvoerder Jan Poté aan Belga weten.

Op vrijdag 18 maart hield het Rode Kruis een grote jobdag om zo'n 70 personeelsleden te vinden voor het noodopvangcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Het gaat om logistieke functies, administratieve functies en mensen die de vluchtelingen kunnen begeleiden.

Woensdag starten de eerste 29 mensen al, in de eerste week van april volgt nog een tweede groep mensen.

"We zijn enorm blij dat we op zo'n korte tijd zo veel geschikte mensen hebben gevonden," zegt Poté. "Het nieuwe noodopvangcentrum is er nog maar enkele dagen, de eerste oproep voor geschikte mensen werd ook pas vorige week dinsdag gedaan. Dat we op enkele dagen tijd zo veel mensen vinden, toont dat de solidariteit van de Vlamingen enorm groot is."

Korte opvang

In het noodopvangcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe worden Oekraïense vluchtelingen kort opgevangen bij hun aankomst in ons land. Daarna stromen ze door naar een definitieve opvangplek.

"Mensen die geregistreerd werden maar niet meteen bij vrienden of familie terechtkunnen, blijven er 24 tot maximaal 48 uur," zegt Poté. "De voorbij dagen waren dat er een dertig à veertig per dag, dit weekend liep het op tot 100."

De zoektocht naar bijkomende personeelsleden voor de noodopvang gaat verder, tegen begin april zal een tweede groep aan mensen er kunnen starten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni