| De gemeenschapswacht mag niet ingrijpen in hachelijke situaties, maar probeert ze wel te voorkomen (archiefbeeld).

Jobstudenten patrouilleren als stadswachters door Brussel

TDN
10/08/2018

Tijdens de zomer doet Brussel-Stad een beroep op een dertigtal jobstudenten om te patrouilleren als gemeenschapswachters. Vooral voor de talrijke activiteiten in de hoofdstad komen de helpende handen van pas.

Vzw Bravvo, de preventiedienst van Brussel-Stad, wierf voor de tweede zomer op rij jobstudenten aan. De lichting van 2018 bestaat uit 32 jongeren van minstens 18 jaar.

Twintig onder hen lopen rond op Brussel-Bad. De rest patrouilleert aan de zijde van een ervaren stadswachter in de Vijfhoek, in Laken en in Neder-over-Heembeek.

“Onze job is echt om problemen te voorkomen," legt de 19-jarige Abdelmalek uit aan La Dernière Heure. “Hier op Brussel-Bad waarschuwen we mensen bijvoorbeeld voor zakkenrollers.”

Terwijl Abdelmalek de studentenjob voor de tweede keer doet, is Thesy aan haar proefstuk toe. “Ik wilde het graag proberen omdat je leert hoe je allerlei verschillende soorten mensen moet benaderen.”

Elke jobstudent wordt altijd vergezeld van een vaste werknemer. “Gelukkig maar," zegt de 18-jarige Thesy. “Ik kreeg al te maken met dronken mannen die mij aanklampen. Zonder mijn opleider zou ik niet weten wat te doen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Economie , studentenjob , gemeenschapswacht , Bravvo , jobstudent

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni