Jongen die in 1999 verdween is levend teruggevonden

De jongen, toen veertien jaar oud, is goed en wel teruggevonden.

De destijds 14-jarige Simon Lembi, die sinds 12 november 1999 vermist was, is bijna twintig jaar later in goede gezondheid teruggevonden. Dat meldt het Brussels parket.

Het gaat om een van de oudste verdwijningsdossiers in ons land, maar na bijna twintig jaar is Simon Lembi in goede gezondheid terug gevonden. De man van Angolese afkomst verdween in 1999 uit zijn woning in de Brusselse gemeente Sint-Gillis.

Lembi komt uit een gezin van vier kinderen en een alleenstaande moeder. Hij was de oudste van de vier kinderen. Volgens eerdere mediaberichten arriveerden ze tien dagen voor zijn verdwijning vanuit Angola in België.

"Hoe kan hij zijn weg kennen? Hij kent de stad en de taal niet, we zijn echt ongerust," liet de vader van de jongen, Bruno Lusakiovovo drie maanden na de verdwijning weten aan TV Brussel, de voorloper van BRUZZ.

"Wij hebben nog hoop, maar hij is al zo lang weg. De moed begint te zakken," verklaarde hij toen nog.

Op de verdwijningsdag zou Simon Lembi omstreeks 17 uur aan zijn moeder gevraagd hebben om televisie te gaan kijken in een nabijgelegen gemeenschapscentrum in de Parmastraat in Sint-Gillis. Maar de jongen keerde niet terug, tot vandaag.

Om 11 uur geeft het parket meer info op een persconferentie.

Dit is de reportage die TV Brussel maakte in 2000 over de verdwijning:

Reportage van TV Brussel uit 2000 over de verdwijning van de jongen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?