Jongeren negeren nachtelijk samenscholingsverbod op het Sint-Katelijneplein

© BRUZZ
08/05/2021

Gisteravond ging de avondklok in heel België op de schop. In de plaats komt een samenscholingsverbod, maar dat werd afgelopen nacht duidelijk niet heel strikt opgevolgd. Een honderdtal mensen verzamelde op en rond het Sint-Katelijneplein, velen zonder mondkapje.

Een rustige avond was het allerminst voor de bewoners rond het Sint-Katelijneplein. Een honderdtal mensen verzamelde op en rond het plein, en overtrad zo het pas ingevoerde samenscholingsverbod.

Tussen middernacht en vijf uur 's ochtends is het verboden om met meer dan drie mensen samen te komen. Die regel kon afgelopen nacht alvast op weinig gehoor rekenen van de jongeren.

"De hele nacht bleef de politie meerdere oproepen binnenkrijgen van buurtbewoners over nachtlawaai", klinkt het bij de politie. "Het begon om klokslag middernacht, het moment waarop de avondklok officieel op de schop ging in ons land. Mensen zijn spontaan beginnen samenkomen, er werd alcohol gebruikt en dan is het moeilijk om je nog aan de regels te houden."

Nog volgens de politie werden geen mondmaskers gedragen en was er van fysieke afstand geen sprake. "Het is erg belangrijk dat mensen hun gezond verstand gebruiken, als we willen dat de versoepelingen blijven aanhouden."

De politie van Brussel heeft geen boetes uitgedeeld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni