Jongeren spuwen op deurklink politiecombi's 'in de hoop' agenten te besmetten

© Google Maps
| Metrohalte Zwarte Vijvers na de renovatie

De politie van Molenbeek heeft drie jongeren betrapt die de klinken van de politiecombi’s bespuwden. “Ze deden dat 'in de hoop' dat ze zelf besmet waren met corona en ze zo op hun beurt politiemensen ziek konden maken”, vertelt een politiebron aan Het Nieuwsblad.

De jongeren in kwestie zijn volgens Het Nieuwsblad “witte hesjes”. Dat is een groep van een vijftigtal jongeren uit de gemeente die door schepen van Sociale Cohesie Gloria Garcia Fernandez (Open VLD) zijn aangezocht om tegen vergoeding de mensen in de gemeente “te sensibiliseren tegen corona”. De jongeren waarschuwen daarbij de mensen in de straat om afstand te bewaren en om goede handhygiëne te onderhouden.

De feiten worden bevestigd door Caroline Vervaet, de woordvoerster van de zone politiezone Brussel West. "Inderdaad, jongeren hebben op voertuigen van onze politiediensten gespuwd. Daarbij waren drie jongeren betrokken. Eén pv werd opgesteld. Het onderzoek is nu overgeheveld naar het parket."

Samenwerking op de helling

Schepen Fernandez, die aan de basis ligt van het initiatief, laat aan onze redactie weten "erg geschrokken" te zijn door de feiten. "Wij wachten de resultaten van het onderzoek af of het wel degelijk om onze jongeren gaat. Op basis van de resultaten zullen we de nodige maatregelen nemen," aldus een woordvoerder van de liberale schepen.

"Het is absoluut niet uitgesloten dat we de samenwerking met deze witte hesjes stopzetten. Het gemeentebestuur veroordeelt de feiten. Dat jongeren, ingehuurd om de coronamaatregelen te doen respecteren, zelf op politiecombi's zouden spugen, dat is onaanvaardbaar en schokkend."

Het parket was niet bereikbaar voor een stand van zaken van het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?