Kawtar (18): 'Ik wil volledig openbloeien in deze stad'

© Lamiae Ben Ayad
| Kawtar El Adak (18) studente Criminologie aan de VUB in Etterbeek.

Ze worstelen met hun beperkte vrijheid in coronatijden, beleven hun studententijd grotendeels achter hun computerscherm en worden op de koop toe vaak met de vinger gewezen. Maar hoe beleven studenten zelf het einde van dit horrorjaar 2020? Deze VUB-studenten interviewden hun lotgenoten.

“In september ben ik begonnen aan de opleiding Criminologie aan de VUB. Mijn kot is vlak naast de campus. Hier breng ik de lockdown door. Dat lijkt me veiliger omdat ik het niet wil riskeren om het virus mee te nemen naar huis en mijn familie te besmetten. Bovendien is het rustiger op kot dan thuis. Dat maakt het aangenamer om de lessen te volgen, aangezien ze nu allemaal online doorgaan.

Voor de coronacrisis ging ik veel uit en maakte ik de gekste dingen mee. Ik leer graag nieuwe mensen kennen en ontdek graag nieuwe plaatsen. Ik keek er erg naar uit om naar feestjes te gaan in Brussel. Het is bovendien zo een grote, diverse stad. Jammer genoeg gaat dat nu niet meer.

Het voelt alsof een belangrijke periode van mijn leven me wordt ontnomen. De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Ik word wanhopig wanneer ik over nieuwe versoepelingen of verstrengingen hoor. Ik krijg steeds een beetje hoop en dan wordt het weer van me afgenomen. Ik ben het beu. Daarom probeer ik de coronacrisis te negeren en mijn leven zo normaal mogelijk te leiden. Maar ik houd wel rekening met de maatregelen.

Kawtar El Adak (18) studente Criminologie aan de VUB in Etterbeek

De lockdown heeft ook een positieve invloed gehad op mij. Door veel alleen te zijn, heb ik kunnen nadenken over mezelf en het doel in mijn leven. Ik ben de kleine dingen meer gaan appreciëren en heb nieuwe dingen ontdekt. In de zomer heb ik bijvoorbeeld liefde gevonden voor de natuur. Ik bracht elke dag door in een bos in Houthalen, achter het huis van mijn ouders. Nu ga ik vaak wandelen in parken in en rond Etterbeek. Ik ben ook gaan experimenteren met nieuwe hobby’s. Enkele weken geleden ben ik beginnen boetseren, het idee kwam spontaan in me op. Het voelt goed om even tijd te hebben voor mezelf en creatief bezig te kunnen zijn.

Mijn leven in Brussel is anders dan ik had verwacht. Maar dat houdt me niet tegen om er het beste van te maken. Wanneer de coronacrisis voorbij is, hoop ik volledig open te bloeien in deze stad. Het eerste wat ik ga doen is uitgaan. Dat heb ik het hardst gemist.”

Lamiae Ben Ayad

Dit stuk werd geschreven door VUB-studenten van de derde bachelor voor het vak 'Journalistiek en Burgerschap'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?