Schepen Khalid Zian, burgemeester Philippe Close en directeur Denis Gerardy op de persconferentie 1 jaar na de heropening van het Koninklijk Circus

| Khalid Zian (links) neemt de fakkel over van Karine Lalieux.

Khalid Zian aangesteld als nieuwe voorzitter OCMW Stad Brussel

© Belga
21/10/2020

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW van de stad Brussel heeft woensdag Khalid Zian (PS) aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij neemt de fakkel over van Karine Lalieux, die federaal minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie werd, belast met Personen met een beperking, Armoedebestrijding en Beliris.

Khalid Zian is sinds 2017 schepen in de stad Brussel en was daar in de vorige legislatuur eerst bevoegd voor Groene Ruimten, Milieu en Duurzame Ontwikkeling. In de huidige legislatuur was hij schepen van Huisvesting, Erfgoed en Gelijke Kansen. De PS-er is naar eigen zeggen "ontroerd en vereerd" met zijn nieuwe rol als OCMW-voorzitter.

"De gezondheids- en sociale crisis zijn natuurlijk mijn eerste prioriteiten. De teams van het OCMW hebben hun uitzonderlijke professionaliteit getoond tijdens de pandemie. Steun bieden aan deze mannen en vrouwen die zich dag in dag uit onvoorwaardelijk hebben ingezet, is mijn eerste bezorgdheid", verklaart Zian. "De vooruitzichten in de komende maanden blijven dezelfde: de preventie en het inperken van de verspreiding van het virus, met name in onze rusthuizen", besluit de kersverse OCMW-voorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , OCMW , Khalid Zian

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni