De handelaars aan het Sint-Jansplein zijn het beu om op een MIVB-toilet in een container te moeten kijken. Die staat daar sinds 2015. De MIVB sust de gemoederen: “Er komt een definitieve terminus met een wc die in het landschap zal opgaan.”

Sinds de MIVB voor buslijnen 95 en 48 in 2015 een tijdelijke eindhalte in de Lombardstraat installeerde, siert ook een toilet in een blauwe container de omgeving. Maar niet iedereen is daarvan gediend.

De handelaars aan het Sint-Jansplein zijn het beu en klagen naar eigen zeggen al jaren. Dat schrijft La Capitale. “Ik begrijp dat de chauffeurs een toilet nodig hebben, maar ze hadden toch iets eleganters kunnen bedenken,” klinkt het.

“Ik schrijf de MIVB al jaren aan om die container, die overigens al verschillende keren met graffiti werd bespoten, weg te nemen,” zegt een handelaar.

Volgens de MIVB nam het wat tijd in beslag vooraleer een beslissing kon genomen worden over een definitieve terminus. Maar nu ligt het besluit vast. “In de loop van 2019 komt er een definitieve terminus in de Lombardstraat. En die zal vergezeld worden van een wc die het uitzicht niet meer zal storen,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , toilet , MIVB , Sint-Jansplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni