Klimaatspijbelaars nemen donderdag nieuwe route vanaf Noordstation

© PhotoNews

De klimaatspijbelaars nemen donderdag voor hun vierde betoging een nieuwe route. Die werd aangepast wegens veiligheidsredenen. De mars start deze keer aan Brussel-Noord, en gaat via Brussel-Centraal richting Brussel-Zuid.

Na het grote succes van de vorige mars, waarbij 35.000 klimaatspijbelaars aanwezig waren, heeft de politie voor een verbeterd traject gezorgd die de massa veiliger op weg zet.

"Toen het vorige week van het Koningsplein naar de Naamsestraat ging, kreeg je een soort "bottleneck" en om veiligheidsredenen vonden we het niet meer opportuun om zo'n grote groep langs die weg te sturen", legt politiewoordvoerster Ilse Van de keere uit.

De jongerenmars start ditmaal aan het station Brussel-Noord op de Koning Albert II-laan. Van daaruit stappen de leerlingen naar boven naar de Kruidtuinlaan om vervolgens af te slaan op de Pachecolaan.

De mars trekt dan naar Brussel-Centraal, het vorige verzamelpunt. Na de passage aan de Kunstberg wordt er vanop de Keizerslaan afgeslagen om via de Cellebroerstraat en de Bogaardenstraat naar beneden te trekken. Daarna gaat het via de Maurice Lemonnierlaan in rechte lijn naar de eindbestemming Brussel-Zuid.

Het nieuwe parcours dat de klimaatspijbelende jongeren zullen volgen op donderdag 31 januari 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?