KMI kondigt code oranje voor hitte in Brussel af

© PhotoNews

Het wordt de komende dagen tropisch warm met temperaturen boven de dertig graden. Vandaag kondigt het KMI al code oranje af voor Brussel, Vlaams-Brabant, en Waals-Brabant. Vanaf morgen geldt de maatregel voor het hele land, op de kust na.

Code oranje gaat van kracht wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 20 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur twee dagen op rij boven de 32 graden komt te liggen. Of wanneer het minimum 18 graden wordt en maximum zeker 30 graden, maar dan drie dagen op rij, verduidelijkt VTM Nieuws.

Op de website van het KMI wordt gemeld dat bij dergelijke temperaturen bepaalde maatregelen genomen moeten worden voor behoeftige mensen. “Drink regelmatig, kleed je lichter, breng de dag in koelere ruimten door, neem licht verteerbaar voedsel en houd deuren en ramen gesloten om de warmte buiten te houden,” klinkt het.

Het KMI vraagt om de raadgevingen van de bevoegde overheid op te volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?