KMI waarschuwt voor rukwinden, nummer 1722 geactiveerd

© BRUZZ/FDR
Updated: 08-12-2019 - 16:03

Het KMI waarschuwt voor fors toenemende wind zondagavond en -nacht, met rukwinden tot 80 km/u. Voor heel het land is dan ook code geel afgekondigd, aldus het KMI.

Bij code geel wordt veel wind verwacht, waarbij plaatselijk overlast of schade mogelijk is en het verkeer enige hinder kan ondervinden. Waakzaamheid is dan geboden.

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Het activeren van het nummer 1722 gebeurt preventief bij een aankondiging van storm of onweer. De bedoeling is dat mensen naar 1722 bellen als ze de brandweer nodig hebben, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is. Dat heeft de bedoeling om de burger weg te houden van de noodnummers wanneer er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie.

De FOD benadrukt dat het nummer 1722 geen noodnummer is. Enkel de nummers 112 (brandweer, ambulance) en 101 (politie) zijn noodnummers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?