Koerdisch Instituut na bommelding: 'Als die uit Turkse hoek komt, dienen we klacht in'

© BRUZZ
| Bommelding in het Vlaams Parlement.

Het Koerdisch Instituut sluit niet uit dat er een link is tussen de bommelding in het Vlaams Parlement dinsdagmiddag en de viering van het 40-jarige bestaan van het Instituut in datzelfde parlement. "Als de bommelding uit Turkse hoek kwam, dienen we klacht in."

Door een bommelding werd het Vlaams Parlement dinsdagmiddag ontruimd. Diezelfde avond zou het Koerdisch Instituut zijn 40-jarige bestaan vieren in een zaal van het Vlaams Parlement. Het Instituut sluit niet uit dat de bommelding dinsdagmiddag een poging was om dat evenement te saboteren.

“In het verleden is het Koerdisch Instituut meermaals geviseerd geweest door bepaalde groepen in ons land. We kregen te maken met brandstichting en activiteiten werden afgelast na dreigementen”, zegt Derwich Ferho, voorzitter van het Koerdisch Instituut.

“Gezien de Turkse agressie aan de grens met Syrië, is het niet ondenkbaar dat iemand wilde voorkomen dat de stem van de Koerden in het parlement gehoord werd", aldus Ferho. Het Brusselse parket heeft de vermoedelijke dader geïdentificeerd. Het gaat om een Oost-Vlaming, maar meer details over de identiteit zijn er nog niet.

"Wij hopen daar morgen meer duidelijkheid over te hebben", zegt Ferho nog. "Als de bommelding vanuit Turkse hoek kwam - de Turkse staat is hier erg actief - gaan wij klacht indienen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?