| De hoofdzetel van de Koning Boudewijnstichting in de Brederodestraat, in hartje Brussel.

Koning Boudewijnstichting gaf in 2021 meer dan 132 miljoen euro steun

© Belga
10/05/2022

De Koning Boudewijnstichting heeft in 2021 meer dan 132 miljoen euro steun uitgekeerd aan individuen of projecten. Dat blijkt dinsdag uit het nieuwe jaarverslag van de stichting.

Exact gaat het om een bedrag van 132.541.857 euro. Daarmee werden 1.448 individuen en 3.508 organisaties ondersteund. Het grote merendeel van de begunstigden ontving een bedrag onder de 50.000 euro.

Internationale focus

De Koning Boudewijnstichting, 'een onafhankelijke en pluralistische stichting van openbaar nut', steunt initiatieven rond acht verschillende programma's: opleiding en ontwikkeling van talenten, erfgoed en cultuur, klimaat, milieu en biodiversiteit, Europa, gezondheid, sociale rechtvaardigheid en armoede, maatschappelijk engagement en internationale projecten.

Die laatste categorie nam duidelijk de bovenhand in het toegekende budget. "De internationale focus vorig jaar viel te verklaren door de coronacrisis," klinkt het. De stichting, in 1976 opgericht, heeft meerdere inkomstenbronnen.

Budget van 142 miljoen euro voor 2022

Zo haalt ze het merendeel van haar geld uit filantropische initiatieven, gevolgd door de vermogensportefeuille van de fondsen, het eigen kapitaal en een bijdrage van de Nationale Loterij. Voor dit jaar is het budget vastgesteld op iets meer dan 142 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni