| Koning Filip reikte de 'Degen des Konings' uit aan de bogen van het Jubelparkmonument, vlakbij de Koninklijke Militaire School.

Koning Filip reikt 'Degen des Konings' uit

TD
© Belga
12/10/2018

Koning Filip heeft donderdagavond de 'Degen des Konings' uitgereikt aan onderluitenant Baptiste Valentin. Dat is een prestigieuze bekroning voor de kandidaat-officier aan de Koninklijke Militaire School in Brussel die zich het meest verdienstelijk heeft getoond tijdens de eerste drie jaren van zijn studie. De vorst haalde daarbij herinneringen op aan 1978, toen hijzelf toetrad tot de KMS.

"Het is met veel emotie en plezier dat ik me vandaag tot jullie richt, want veertig jaar geleden stond ik daar, tussen jullie, op dezelfde esplanade, om mijn opleiding tot officier aan onze prestigieuze KMS aan te vatten. Ik herinner het me intens. Ik was fier. Het was een nieuwe wereld die zich voor me opende," verklaarde koning Filip bij de opening van het academiejaar.

"Ook jullie hebben ervoor gekozen toe te treden tot de KMS om jullie land te dienen door het beste van jezelf te geven. De strakke discipline, de fysieke oefeningen, de academische vereisten, al die uitdagingen laten jullie toe jezelf te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen. Ze helpen jullie je limieten te ontdekken en jullie karakter te boetseren," ging de vorst voort.

"Deze school zal jullie leren het bevel te voeren, mannen en vrouwen ertoe te bewegen taken uit te voeren die veel professionalisme vergen, die risico's kunnen inhouden en die een uitstekende samenwerking en een solide teamgeest vereisen, vooral wanneer jullie naar een conflictzone of oorlogsgebied worden gestuurd. Deze teamgeest uitdragen, maakt deel uit van de bevelvoerende kwaliteiten van een officier," aldus nog koning Filip.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Koning Filip, Koninklijke Militaire School

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni