Albertina, de Koninklijke Bibliotheek van België, op de Kunstberg

| De Koninklijke Bibliotheek van België, op de Kunstberg.

Koninklijke Bibliotheek stelt opening uit naar september

© Belga
02/04/2020

De Koninklijke Bibliotheek van België, die nu de naam KBR draagt, zou op 15 mei haar gloednieuwe museum openen, maar de coronacrisis steekt daar een stokje voor. De feestelijke opening van de tentoontstelling rond de Librije van de hertogen van Bourgondië is daarom uitgesteld naar 18 september.

De eerste tentoonstelling van het gerenoveerde museum belicht een unieke verzameling van aanvankelijk 900 manuscripten, waarvan vandaag, 600 jaar later, liefst 280 bewaard zijn door de KBR.

Het nieuwe museum zal bestaan uit drie delen. Er is de gerenoveerde Nassaukapel die de religieuze context van de Librije van de hertogen van Bourgondië weergeeft en daarnaast zijn er nog twee hoger gelegen verdiepingen.

Op de eerste verdieping ontdekt de bezoeker hoe een manuscript werd gemaakt en wordt het vakmanschap van deze kunstenaars uit de 15de eeuw tentoongesteld.

Op de tweede verdieping bevindt zich dan "de schatkamer" en worden 600 jaar oude handschriften in detail belicht. De tentoonstelling zal 180 originele documenten omvatten. Het nieuwsgierige publiek zal nog een tijdje geduld moeten opbrengen.

De KBR verwacht dat de coronacrisis in het najaar voorbij zal zijn en plant de opening op 18 september. "Met de eindmeet in zicht was dit een moeilijke beslissing, maar ons team en haar talrijke partners blijven heel erg gemotiveerd en werken enthousiast verder aan de voorbereidingen. KBR museum zal in het najaar volop bijdragen tot de heropleving van de stad en van ons land", klinkt het bij de KBR.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Koninklijke Bibliotheek van België , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni