Koor sluit Nationale Dagen van de Gevangenis af in Sint-Gillis en Vorst

Sint-Gillis Gevangenis fietser Sint-Gillis Gevangenis fietser
© PhotoNews
| Sint-Gillis Gevangenis fietser
© PhotoNews
| Sint-Gillis Gevangenis fietser

De vijfde editie van de Nationale Dagen van de Gevangenis is zaterdag afgesloten door een groot zangkoor dat zich tussen de gevangenissen van Sint-Gillis en Vorst had opgesteld. Ook de vrouwelijke gedetineerden van het koor van de gevangenis van Berkendael, begeleid door het theater van De Munt, zongen mee.

De vijfde Nationale Dagen van de Gevangenis (NDC) vonden plaats tussen 16 november en 1 december. Thema dit jaar was 'Welk nut heeft de gevangenis (echt)?'. Afsluiter was een bijzonder muzikaal evenement: op de verbindingslaan tussen de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis probeerde een gigantisch koor boven de muren van de gevangenissen uit de komen.

Tegelijkertijd lieten ook de vrouwelijke gedetineerden van het koor van de gevangenis van Berkendael hun stem horen. Bedoeling van de Nationale Dagen van de Gevangenis is om mensen meer bewust te maken van de situatie in een penitentiaire instelling, maar ook om politici te laten nadenken over het beleid in gevangenissen.

Tijdens deze editie was er onder meer nog een debat, een tentoonstelling met foto's en getuigenissen en een film, gemaakt door de gevangenen in Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?