Koppel aangehouden aan Beurs na discussie over sigarettenpeuk

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 27 mei 2020
Updated: 27-05-2020 - 16:23

Dinsdagavond liep het Beursplein even vol politie en kijklustigen bij de aanhouding van een koppel met een baby dat amok maakte over het weggooien van een sigarettenpeuk. “Door het agressieve gedrag van de man en heel wat kijklustigen vroeg de fietsbrigade om versterking.”

Zeven politieauto’s, een veertigtal politieagenten en tientallen kijklustigen aan het Beursplein. Het tafereel dat zich op dinsdagavond afspeelde was het gevolg van een uit de hand gelopen beboeting om het weggooien van een sigarettenpeuk.

“Ik gooide mijn peuk op de grond en een politieagent stapte meteen op mij af,” vertelt de vrouw die aangehouden werd en anoniem wenst te blijven. “Mijn identiteitskaart werd gevraagd en die gaf ik ook. Toen ik vroeg wat ik fout had gedaan, vertelde de agent mij dat ik een boete kreeg omdat ik de straat vervuilde. Ik ben mijn peuk gaan opruimen en heb me meermaals geëxcuseerd, maar de politie hield voet bij stuk. Ik kreeg die boete, ook al gooiden op dat moment anderen ook hun vuil op straat, voor de neus van de agenten.”

Versterking gevraagd

Op dat moment escaleerde de situatie. “Zoiets kon ik niet begrijpen,” vervolgt de vrouw. “Ik wilde meer uitleg, maar de politie snauwde dat ik weg moest gaan. Meteen daarna kreeg ik een duw van de agent, dus duwde ik terug. Door de handeling van de agent begon mijn partner ook te roepen. Meerdere agenten sleurden hem meteen mee naar de politiecombi. Ik was radeloos. Dit hele drama om een sigarettenpeuk. En alles gebeurde ook voor mijn kindje dat amper vier maanden oud is.”

Het koppel werd meegenomen door de politie. “De man in kwestie heeft zich onmiddellijk agressief opgesteld waardoor er in een mum van tijd heel wat kijklustigen verzamelden op het plein,” vertelt politiewoordvoerster Ilse Vande Keere. “Wanneer collega’s van ons denken dat ze in de problemen gaan komen, vragen ze om versterking via de radio. Wie op dat moment in de buurt is komt het team dan spontaan versterken. Dat verklaart de aanwezigheid van zoveel politiemensen. Het is niet dat er om 40 man werd gevraagd. Inmiddels werden de nodige PV’s opgesteld.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?