Krakers bezetten leegstaande postkantoren aan Flagey

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 10 november 2020
Updated: 17-11-2020 - 17:21

Krakers hebben hun intrek genomen in de oude postkantoren vlak aan het Flageyplein. Dat wordt ons bevestigd door de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Eind 2019 heeft postbedrijf Bpost zijn kantoren in de Belvédèrestraat verlaten.De oude posterijen werden overgekocht door immomagnaat Dominique Janne, maar het gebouw stond nu al even leeg.

Woordvoerder Ilse Van de Keere van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigt dat het gaat om vijf personen die er al enkele weken zitten. De politie ging ter plaatse om na te gaan of de krakers in gevaarlijke omstandigheden leven, maar dat was niet het geval.

De krakers hebben de sloten opengebroken en hebben een eigen slot aan de ingang opgehangen. Ze zouden zich op de eerste verdieping van het gebouw hebben geïnstalleerd met onder andere kookvuurtjes.

Eigenaar Dominique Janne kocht de postkantoren, die ook gegeerd waren door de gemeente, voor een slordige 9,5 miljoen euro. Wat hij precies van plan is met het gebouw blijft nog geheim. “Door de coronacrisis heeft alles wat vertraging opgelopen”, gaf Janne vorige maand nog mee. Of hij op de hoogte is van de krakers heeft hij niet bevestigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?