Het Bpost-kantoor op de hoek van de Boondaalsesteenweg en de Belvedèrestraat, vlakbij het Flageyplein, staat te koop

| Het oude Bpost-kantoor op de hoek van de Boondaalsesteenweg en de Belvedèrestraat, vlakbij het Flageyplein, is verkocht.

Flamboyante vastgoedmagnaat koopt postkantoren aan Flagey

TDN
© BRUZZ
27/02/2020

Dominique Janne bouwt zijn imperium in de omgeving van het Flageyplein verder uit. De flamboyante Brusselse vastgoedmagnaat kocht de oude postkantoren op de Boondaalsesteenweg, goed voor een totale oppervlakte van bijna 6.000 vierkante meter. Wat Janne met de voormalige kantoorruimte van plan is, blijft voorlopig geheim.

Bpost verliet de posterijen op een boogscheut van het Flageyplein eind 2019 en zette het gebouw te koop voor een slordige 9,5 miljoen euro. Onder meer het gemeentebestuur van Elsene had zijn oog laten vallen op het kantoor van drie verdiepingen mét ondergrondse parkeergarage, maar kon niet wedijveren met de steenrijke Dominique Janne.

“Wat zijn plannen zijn, weten we niet. Maar we gaan wel in overleg treden”, zegt schepen van Patrimonium en Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo). De gemeente hoopt het gelijkvloers met hoge plafonds nog te kunnen bemachtigen. “En we hopen vooral dat het gebouw, dat erfgoedwaarde heeft, niet afgebroken wordt.”

Filmproducer

Investeerder Janne is een intrigerend figuur. De Elsense grootbezitter producet ook films. Begin jaren 2000 plantte hij het hoofdkwartier van zijn allesoverkoepelende Novo Holding op Flageyplein 7.

Een tiental jaar geleden baarde Jannes koopwoede voor Elsense handelspanden enkele lokale handelaars zorgen. In een interview met Brussel Deze Week verklaarde de tycoon dat verzamelgedrag met een voorliefde voor de Flageybuurt en de wens om die op te waarderen. Met een veertigtal panden in zijn bezit moest dat lukken: Janne zou zorgen voor commerciële diversiteit in de wijk.

dominique_janne.jpg

Dominique Janne, de vastgoedmagnaat van het Flageyplein.

De postgebouwen hebben onmiskenbaar veel potentieel. De gemeente zag er scholen, sociale woningen én een museum in verrijzen. Janne, wiens vermogen op ruim 50 miljoen euro wordt geschat, laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. De zestiger staat erom bekend out of the box te denken. Zo broedde Janne op een plan om de voormalige kliniek aan het Leopoldpark te vervangen door een futuristische toren.

Zijn voorliefde voor de Flageybuurt leverde dan weer het innovatieve Me We-project op. De Elsense pop-upwinkels schoten de voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond. Janne verhuurt zijn panden liefst aan lokale ondernemers. "Ketens en banken leveren meer geld op, maar zo zijn er al genoeg in de buurt. "Daarom gebruik ik plezier en durf als belangrijkste criteria voor een contract.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Stedenbouw, Dominique Janne, postkantoren Flagey, Yves Rouyet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni