Projectbeeld van een mogelijke toren in Etterbeek.

Dominique Janne droomt van toren aan Leopoldpark

LV
© BRUZZ
13/03/2019

De Brusselse zakenman Dominique Janne heeft plannen laten maken voor een toren met woningen, kantoren, een hotel en andere functies op de site van een voormalig ziekenhuis aan het Leopoldpark.

De opening van het nieuwe Chirec-ziekenhuis aan Delta eind 2017 betekende het einde voor het ziekenhuis aan het Leopoldpark in Etterbeek. Die site ligt vlak bij het pas vernieuwde Jourdanplein en werd begin vorig jaar gekocht door ondernemer Dominique Janne.

Die broedde eerder al op plannen om de voormalige kliniek te vervangen door een toren met onder meer een nieuw congrescentrum voor de Europese instellingen. Die waren immers op zoek naar een vervanging voor het aanpalende conferentiecentrum Albert Borschette.

Dat plan ging echter niet door, en nu komt Janne met een nieuwe tekening op de proppen. Een ontwerpbeeld van architectenbureau Jaspers-Eyers laat een dubbele, afgeronde toren zien. Volgens Le Soir zou die tot 100 meter hoog moeten worden en behalve kantoren ook woningen, een hotel en andere functies zoals winkels en een school kunnen herbergen.

Afwijking van bouwnormen

Erg realistisch lijkt het plan niet, want de bestaande stedenbouwkundige plannen laten dergelijke bouwhoogte momenteel niet toe op die locatie. Anderzijds werd eerder al van de normen afgeweken op het nabijgelegen Jean Reyplein.

Vincent De Wolf (MR), burgemeester van Etterbeek laat de deur alvast op een kier. “Het is een ongewoon project, buiten proportie, maar ik wil het in goed overleg met het Gewest bestuderen op technisch, juridisch en stedenbouwkundig vlak”, klinkt het in de krant. “Het is de laatste blinde vlek. We moeten iets goed kunnen doen voor de wijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni