| De tweede fase van de renovatiewerken aan het Leopoldpark.

De herinrichting van het zuidelijke deel van het Leopoldpark gaat vandaag/maandag van start. Dat meldt Beliris, het samenwerkingsverband tussen de federale overheid en het Brussels Gewest. Tegen de lente van 2020 moeten de werken klaar zijn. Dan zal een bijkomend deel van het park toegankelijk zijn voor het publiek.

De voorziene werken houden onder meer de aanleg van nieuwe paden en beplanting en de vernieuwing van de speeltuin in. Aan de Maalbeeklaan komt er een nieuwe ingang en ter hoogte van het Jourdanplein wordt de ingang vernieuwd.

Nog belangrijker is de afbraak van enkele muren in het zuidelijke deel van het park. Op die manier wil Beliris dat deel van het Leopoldpark toegankelijk maken voor het publiek. Zo krijgt het Leopoldpark er een stukje bij.

Middenin het ontoegankelijke deel bevindt zich een 15de-eeuwse toren, de Toren van Eggevoorde, die deel uitmaakte van een kasteel. Tot nu toe bleef die toren verscholen achter de bomen, maar daar komt dus in de toekomst verandering in.

De werken zouden tot de lente van volgend jaar duren, "maar door slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de planning nog veranderen." Tijdens de werken blijft het Leopoldpark open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , actua , leopoldpark , herinrichting , Beliris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni