Twee toegangen Leopoldpark krijgen beurt

© brusselnieuws.be
03/08/2015

Dinsdag begint de eerste fase in de renovatie van het Leopoldpark. Concreet worden twee toegangen vernieuwd met het oog op de opening van het Huis van de Europese Geschiedenis in de lente van 2016. Het gaat om een investering van 630.000 euro.

Aan de ingang Wiertz worden de paden opnieuw aangelegd volgens het oorspronkelijke traject. Op sommige plaatsen worden struiken gesnoeid en bomen gekapt. Elders komen nieuwe aanplantingen. De ingreep moet ervoor zorgen dat de blik van de bezoeker meteen naar het midden van het park gezogen wordt.

Het bestaande ventilatierooster wordt beveiligd en gecamoufleerd. Leuk detail: binnen dit omheinde gedeelte worden standbeelden van struisvogels geplaatst, een knipoog naar het verleden. Het Leopoldpark was namelijk ooit een zoo.

De ingreep aan de ingang Eastman, nabij de Belliardstraat, moet vooral het wildparkeren tegengaan. De toegang wordt er voortaan beperkt tot leveranciers en geautoriseerde voertuigen. De weg wordt heraangelegd en er komen nieuwe planten. Tot slot wordt het voetpad rond de ingang verbreed, zodat voetgangers het park makkelijk kunnen betreden. Door de werkzaamheden zal de Belliardstraat voorbij de ingang van de Belliardtunnel een maand lang één rijstrook moeten missen.

De opknapbeurt komt er naar aanleiding van de opening van het Huis van de Europese Geschiedenis in lente van 2016. Het Europees museum krijgt onderdak in het Eastmangebouw en zal waarschijnlijk heel wat toeristen naar het Leopoldpark lokken.

Het federale Brusselfonds Beliris financiert de werkzaamheden (630.000 euro). De plannen zijn opgesteld door MSA – Ney & Partners. Aannemer is Wegebo. Op termijn zijn ook elders in het park renovatiewerkzaamheden gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni