Kunstberg opnieuw graffitivrij

Regie der Gebouwen opkuis graffiti
© © Regie der Gebouwen
| Het verwijderen van de tags nam enkele werkdagen in beslag
© © Regie der Gebouwen
| Het verwijderen van de tags nam enkele werkdagen in beslag

De Regie der Gebouwen heeft zo’n 300 vierkante meter aan tags en graffiti op de Kunstberg laten verwijderen. De omgeving valt vrijwel dagelijks ten prooi aan taggers. Toch dateerde de laatste poetsbeurt van mei 2017.

Twee weken geleden merkte BRUZZ op dat de muren van de Koninklijke Bibliotheek opnieuw beklad waren. De Regie der Gebouwen liet toen verstaan dat ze aan het wachten was op de offertes om de opkuis te starten.

Vandaag laat de Regie der Gebouwen weten dat de tags verwijderd werden. De kostprijs van de meest recente poetsbeurt bedraagt zo’n 5.280 euro. “Ondanks de aanwezigheid van specifieke panelen waarop tags mogen worden aangebracht, blijkt spijtig genoeg dat de gevels van de Koninklijke Bibliotheek nog steeds beklad worden,” zegt Johan Vanderborght, woordvoerder van de Regie der Gebouwen. “Als de daders worden gevat, draaien zij op voor de kosten.”

Vorig jaar al diende Brusselaar Olivier De Maeght een klacht in bij Brussels schepen van Netheid Karine Lalieux (PS) en van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) omwille van een overdaad aan graffiti in de Brusselse Koningswijk. Toen bleek echter dat de betrokken gebouwen in handen van de federale overheid zijn. Dat wil zeggen dat de Regie der Gebouwen instaat voor het onderhoud.

“Het is de bedoeling om voortaan drie tot viermaal per jaar de opschriften te verwijderen,” laat de Regie der Gebouwen nog weten. Voorheen gebeurde dat twee keer per jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?