Kunstberg opnieuw beklad

© Tim Gatzios
| De gevels van de Koninklijke Bibliotheek zijn opnieuw beklad met graffiti

Nog geen jaar na de vorige grote poetsbeurt zit de Kunstberg in de Koningswijk opnieuw onder de graffiti. Ditmaal zijn vooral de gebouwen van en rond de Koninklijke Bibliotheek het slachtoffer. De Regie der Gebouwen plant een nieuwe poetsbeurt tegen begin april 2018.

In maart 2017 diende Brusselaar Olivier De Maeght een klacht in bij Brussels schepen van Netheid Karine Lalieux (PS) en van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD). De reden: een overdaad aan graffiti op de gevels en monumenten in de Brusselse Koningswijk.

De betrokken gebouwen bleken echter in handen van de federale overheid. Dat wil zeggen dat de Regie der Gebouwen instaat voor het onderhoud van de gebouwen op de Kunstberg. In mei 2017 verwijderde de Regie der Gebouwen dan ook de graffiti op de Kunstberg.

Nieuwe poetsbeurt

Maar vandaag zijn de muren rondom de Koninklijke Bibliotheek opnieuw beklad. Aangezien deze gebouwen in handen van de federale overheid zijn, is de taak van de Stad Brussel ook in dit geval beperkt tot het melden van de schade aan de Regie der Gebouwen.

De Regie laat weten dat er een nieuwe poetsbeurt gepland staat. “We verwachten de offertes voor het verwijderen van de opschriften tegen vrijdag 16 maart,” vertelt Johan Vanderborght, woordvoerder van de Regie der Gebouwen, aan BRUZZ.

Als alles goed loopt, wordt de graffiti op de gevel van de Koninklijke Bibliotheek en bij de zuilengalerij tegen begin april 2018 verwijderd.

Graffiti op de Kunstberg
© Tim Gatzios
Graffiti Kunstberg
© Tim Gatzios

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?