Kwaliteit vuilniszakken binnenkort beter gecontroleerd

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| De laatste gewestelijke controles dateren van 2014.

De gewestelijke netheidsdienst Net Brussel gaat vanaf januari vuilniszakken beter controleren op stevigheid, vooraleer ze verkocht worden in de winkel. Fabrikanten van de zakken controleren nu al, maar Net Brussel zal zelf extra kwaliteitscontroles uitvoeren. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2014.

Staatssecretaris voor Openbare Netheid Fadila Laanan (PS) moest in het Brussels parlement toegeven dat het al een eindje geleden was dat Net Brussel een kwaliteitscontrole uitvoerde op de vuilniszakken. De laatste controle gebeurde in 2014.

Net Brussel gaat nu een actievere rol spelen in de controle. Er komt in januari een gewestelijke aankoopdienst die een soort tussenpersoon is tussen de fabrikanten en de winkels die de zakken verkopen. De gewestelijke netheidsdienst gaat dus zelf de zakken in bulk aankopen en zelf verspreiden.

Het aantal klachten over de kwaliteit van de zakken blijft evenwel miniem, schrijft de krant La Capitale. De cijfers variëren tussen de 22 en de 42 klachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?