Ophaaldienst voert campagne tegen scherpe objecten in vuilniszak

© BX1
| De affiches van Brussel Net zijn overal te zien.

In een campagne waarschuwt Net Brussel voor de gevaren van scherpe materialen in de vuilniszakken. Je kan niet naast de rode affiches in de metro, op de bussen en in het straatbeeld kijken. Met de boodschap 'Eén keer is al genoeg' vraagt de Brussels ophaaldienst aandacht voor de verwondingen die scherpe objecten kunnen veroorzaken bij de vuilnisophalers.

"Mensen stoppen gevaarlijke objecten in hun vuilniszak. Messen, injectienaalden, gebroken glas en keramiek, bijtende vloeistoffen, zelfs hakbijlen: je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het al aangetroffen", getuigt inspectiedirecteur Alain Martens in De Standaard.

"Veel van die spullen horen op het containerpark", aldus Martens. "Maar steek je ze toch in de restafvalzak, omwikkel ze dan met kranten­papier en stop ze midden in de zak. Want die objecten snijden door het plastic heen en verwonden mensen."

99 gewonde vuilnisophalers

Vorig jaar raakte in Brussel namelijk 99 keer een vuilnisophaler gewond door iets wat in een vuilniszak stak. Soms zijn werknemers voor langere tijd werk­onbekwaam of houden ze er zelfs levenslang lichamelijke letsels aan over.

Met de campagne wil Net Brussel daar een einde aan maken. Vuilnisophalers zijn dan wel beschermd en verzekerd. "Maar doorgesneden pezen en een verloren teen of vinger kan een verzekering niet teruggeven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?