Fadila Lanaan (PS)
© BX1 | Fadila Lanaan (PS) is als minister-president van de Franstalige gemeenschap bezorgd over de positie van de regionale zender BX1.

Laanan vraagt Proximus om nieuw kanaal BX1 te herzien

TD
© BRUZZ
12/06/2019

De Franstalige regionale zender BX1 krijgt een nieuw kanaal bij distributeur Proximus, en daar ontstaat ook politieke commotie over. De minister-president van de Franse gemeenschapscommissie, Fadila Laanan (PS), heeft Proximus om meer uitleg gevraagd. Ook mediaminister Rachid Madrane (PS) heeft zijn handtekening geplaatst onder die ministeriële vraag.

"Ik heb Dominique Leroy (de CEO van Proximus, red.) inderdaad gevraagd waarom ze precies de keuze heeft gemaakt om de zender dat nieuwe kanaal te geven," zegt Laanan aan de regionale zender BX1. Laanan spreekt als minister-president van de Franstalige gemeenschap, bevoegd voor cultuur en media.

Volgens een nieuw mediadecreet van de Franstalige gemeenschap, dat nog niet in voege is, moeten regionale zenders minstens in de vijftien eerste kanalen te vinden zijn.

De zender is ongerust omdat het mogelijk veel kijkers zal verliezen door een lagere kanaalranking. Nu staat BX1 op kanaal 25, binnenkort op 160.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, BX1, regionale televisie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie